Op deze blog kan je het reilen en zeilen ontdekken van de vierde klassers!

Op elk hoofd een kroon, onder elke bips een troon!

Wij zijn de prinsen en prinsessen: stuk voor stuk bijzonder, stuk voor stuk een wonder!!

Voor leerlingen

zondag 27 september 2015

herfstbladeren

Deze ochtend keek ik door het venster en ik zag plots dat de bladeren aan de bomen nu echt beginnen te verkleuren. Dus tijd voor het verzamelen van de herfstbladeren. Hoe doe je dat?


Wel, ga op zoek naar een twintigtal mooie herfstbladeren. Zowel groot als klein. Stop die tussen een dik boek of krantenpapier (leg er dan een aantal boeken op) en laat die gedurende een aantal weken drogen. Wanneer die helemaal DROOG zijn, breng je die mee naar de klas. We zullen er een aantal mooie werkstukjes mee maken.

Hulp gezocht voor ontbijt!

Beste ouder(s), ik ben dringend op zoek naar (groot)ouder(s) die mij zou willen helpen bij het ontbijt. Meerbepaald bij het smeren van de boterhammetjes, fruit snijden, kortom 's morgens alles klaarzetten, maar ook achteraf bij het opruimen. Voornamelijk de afwas en het opruimen van de keuken.
Afbeelding resultaat Ontbijt tekening

Breng dus morgen je bekertje, bord, bestek en kommetje mee!

zondag 20 september 2015

Wat leren we allemaal in wero?

Vorige week, maar ook de komende week leren we ons verder oriënteren. We leerdend dat we ons kunnen oriënteren (wat een moeilijk woord) via de zon, het kompas en de GPS.
We bekeken het stratenplan van Harelbeke al van wat dichterbij (ja, een echte kaart). Volgende week werken we daaraan verder.

Maar alweer staat er een ander themaatje te kijken van achter de hoek. We dompelen ons onder in de wereld van de EHBO. Jullie hebben in ieder geval ook thuis een EHBO koffer. Kunnen jullie voor volgende zaken zorgen: een aantal steriele gaasdoekjes, een wondpleister, een zwachtel + vasthechtingshaakje, een driehoeksverband, ...

We kijken nog eens wat verder en wat zien we.... ? Het voedingsproject staat voor de deur. Hebben jullie materiaal om onze werohoek op te pimpen rond voeding? Breng maar mee... Het kan vanalles zijn: boeken, speelgoed uit het speelgoedkeukentje of zelfs uit het wpeelgoedwinkeltje van de kleine zus..... ik ben benieuwd wqt jullie allemaal zullen meebrengen...


Het bezoek aan de beiaard

zondag 13 september 2015

Beiaardbezoek



Op donderdagnamiddag gaan wij met 4 loa op bezoek naar de Sint-Salvatorkerk. Wij krijgen daar wat uitleg over de kerk zelf en gaan dan samen de toren beklimmen. Dus ..... hou je klaar voor een heuse beklimming!

We vertrekken stipt om 13.10 uur op school. Wees stipt op tijd voor de kinderen die thuis gaan eten!!