Op deze blog kan je het reilen en zeilen ontdekken van de vierde klassers!

Op elk hoofd een kroon, onder elke bips een troon!

Wij zijn de prinsen en prinsessen: stuk voor stuk bijzonder, stuk voor stuk een wonder!!

Voor leerlingen

maandag 6 juni 2011

Het kasteelweekend door Lien

Super! Het was superleuk!! Vrijdag hebben we een leuk spelletje gedaan. Het heette smokkelaar en douanier. Maar de zaterdag was het leukst van allemaal. Want die avond was er ridderfeest. In één woord: geweldig.

Het kasteelweekend door Febe

De bosstratego was het leukste. Het zwemmen was de moeite waard, maar het allerleukste was de ridderavond. We hebben ook nog waterspelletjes gedaan. Het ganzenbordspel vond ik het minst leuk. Tijdens de vrije momenten mochten we op de kamers zitten of buiten spelen. Bij de bosstratego was groen verloren en het blauwe en rode team stonden gelijk. Maar het blauwe team had op het einde meer kaartjes over dan over, dus zijn we tweede geworden.
Het eten was er superlekker en de snoepjes ook!

Het kasteelweekend door Wout en Marie

Elke dag was er een bosspel, zoals bijvoorbeeld bosstratego, smokkelaar en douanier. Maar wij vonden de stratego het leukst. Zaterdagavond was er een ridderfeest. Daar werden we door de koningin Christine tot ridder geslagen. Alle kinderen, juffen en ook de meester werden tot jonkvrouw en ridder geslagen. Op die avond mochten we chips eten en fruitsap drinken.Op zaterdagnamiddag zijn we naar het zwembad geweest. Er was een glijbaan en iedereen vond die leuk. Ook de draaikolk was plezant. Het grootste nadeel was, dat het ver wandelen was. Kortom het was superplezant.

Het kasteelweekend door Marijn

Bosstratego was leuk, omdat we riddr waren en we mochten eindelijk vechten, maar op het einde was het niet leuk want rood en blauw maakten ruzie omdat we niet hadden verdergespeeld.
het zwembad was verfrissens na zo slang stappen in de warmte. Natuurlijk was de ridderceremonie ook leuk. Eigenlijk was alles leuk.

Kasteelweekend door Sara-Lien!

Het kasteelweekend was super. Vrijdag kwamen we toe en ik was heel tevreden met de grote kamer. De spelletjes waren ook heel leuk. Het zwembad was keitof! Het was ook heel lekker eten. De afwas was het minst leuk. Alsook de wandeling naar het zwembad. Maar het was dus super leuk!

zondag 5 juni 2011

Kasteelweekend te Hingene!

Het kasteelweekend zit erop. Het mocht gerust nog een aantal dagen langer duren, hoorde ik deze avond! Het was een weekend vol avontuur, sport en spel. Iedereen deed zijn uiterste best om te slagen in de proeven om zo te voldoen om tot ridder of jonkvrouw te werden geslagen. Deze foto's zijn slechts een klein aantal. Er volgen er zeker en vast nog....
Ik heb me heel goed geamuseerd en ik denk jullie ook!

donderdag 2 juni 2011

Nog één keer slapen en we gaan op kasteelweekend...


Jippie! Nog één keer slapen en we vertrekken naar Hingene. Hopelijk zijn jullie al volop bezig met het maken van jullie valies! de weergoden zijn ons gunstig gezind en we zullen mogen genieten van een stralend zon en heel mooi zomerweer. Pas je kledij dan ook aan de weersomstandigheden aan!
Vergeet zeker en vast je zwemgerief niet!
De eerste middag zullen we onze picknick van thuis nuttigen... vergeet die dus zeker niet!
Zorg voor voldoende water, want het beloofd warm te worden...

Ik kijk er alvast met volle teugen naar uit!
Zorg er ook voor dat je ridder- of jonkvrouwoutfit in je bagage zit!