Op deze blog kan je het reilen en zeilen ontdekken van de vierde klassers!

Op elk hoofd een kroon, onder elke bips een troon!

Wij zijn de prinsen en prinsessen: stuk voor stuk bijzonder, stuk voor stuk een wonder!!

Voor leerlingen

zondag 27 februari 2011

Vlaamse week tegen pesten!

Van 25 februari tot en met 4 maart loopt de Vlaamse week tegen pesten. Dit thema zal de komende week toch wel wat bloeien op school.Tijdens die week doet iedereen extra zijn best om komaf te maken met pestkoppen.
Hier kan je klikken om het anti pestlied nog eens thuis te beluisteren en te zingen. Op vrijdag 4 maart zingen we dat lied met de hele school. Wat zal dat mooi klinken.
Als je het dansje wil oefenen dat erbij hoort, klik kan hier!

Maar ook in de klas staan we deze week even stil rond pesten. We zoeken naar stellingen en slogans rond pesten. We schrijven alsook onze bevindingen rond pesten op de anti pestmuur in de speelzaal. Op het einde van de week tegen pesten sturen we een foto van de anti pestmuur naar iedereenisanders@yeti.be. We zetten dus ons beste beentje voor!

Klik hier om deel te nemen aan de pest-test. Laat je ons dan eens weten wat het resultaat is?

Vanaf maandag kan je dan meedoen aan de online polling op Karrewiet. Je kan daar ook één van de reportages bekijken. Zeker de moeite om eens te doen!

donderdag 24 februari 2011

Weer tijd voor een blogberichtje

Morgennamiddag bekijken we de film 'Heroes'. 

Helden bestaan niet alleen op het witte doek ...

Salem, een stad met meer dan 800.000 inwoners in Zuid-India. Hier leven Arun en Kannan. Arun heeft al jaren lepra, een ziekte die paria’s maakt van hem én zijn familie. Kannan is wees en heeft tuberculose. De Indiase filmster Vijay is hun grote idool. Maar ze hebben nog een andere held: Mannickam van Damiaanactie. Een hedendaagse Damiaan die zijn leven in dienst stelt van de armen, de zieken, de verschoppelingen. Een levensgrote held ... van vlees en bloed. 


zondag 20 februari 2011

De lente?

We hebben er al eventjes mogen van proeven, van die lente. Ook Wout kwam met harde bewijzen de klas binnen dat de lente al zijn eerste stappen in ons kleine landje had gezet. Ook in de komende weken laten we dit niet onbewogen. Ook al is er een drukke periode in aantocht (schoolfeest, carnaval, ...) maken we toch tijd om creatief bezig te zijn! 
We brengen na volgende week de lente in de klas. We bekijken lentebloemen, bloembollen en knollen. Tijdens de lessen muzische schilderen we lentebloemen en ja, na de krokusvakantie (na het schoolfeest) gaan we zelf zaaien en planten. Ik kijk er al naar uit om al die geurende bloemen te bewonderen. maar daarvoor moeten we nog even wachten.


 

Onze actualiteitenquiz

Vul je deze week terug de actualiteitenquiz in? Ik ben reuze benieuwd naar jullie antwoorden.


Mister Jekkes op bezoek

Mister Jekkes kwam vrijdagnamiddag op bezoek. In kleine groepjes en boordevol vragen werd iedereen in het land van mister Jekkes gedropt.
Maar iedereen had het enorm naar hun zin om het land van Mister Jekkes op te ruimen. Zelfs één groepje slaagde daar met glans en glorie in!

Het afvalmuseum

We bezochten op vrijdagnamiddag het afvalmuseum! Kom gerust eens een kijkje nemen ...

Wij denken groen, jij ook ...

donderdag 17 februari 2011

knutsels afval


Hier kan je al eens piepen ...

Graag mee te brengen ...

Volgende week starten we met het oefenen voor het schoolfeest. 
Kan iedereen een vergrootglas en een pet meebrengen? Zo kunnen we ons al iets beters inleven in het toneelstuk.

Mister Jekkes komt langs

Op vrijdagnamiddag komt Mister Jekkes langs in de klas. Hier en daar hoorde ik dat hij bij andere klassen kwam. Ik ben reuze benieuwd naar wat hij allemaal te vertellen heeft. Ik hoorde zelfs dat hij voor iedereen een verrassing meebrengt!

 

Afval project loopt op zijn einde

Het afval project loopt op zijn einde. Maar toch staat er nog veel op het programma. Vandaag werken we verder in ons afvalbundeltje. We bekijken de GFT bak, het PMD, wat met verbranden? Sommigen moeten nog hun afval kunstwerk afwerken, sommigen enkel nog vernissen. Na de speeltijd luisteren we en bespreken we het verhaal van Jona. 

 

maandag 14 februari 2011

schoolfeest in aantocht!

Het schoolfeest komt stapvoets naderbij! De kinderen en mezelf zijn er al aan uit wat het uiteindelijk zal worden. Misschien hoorde u er al iets over vertellen?

Om de kostuums in orde te brengen, zijn we dus op zoek naar een specifiek soort stof. Op de onderstaande tekening kan je zien waar we naartoe willen. Het gaat om stof met daarop een ruitje. Indien iemand mij en de kinderen kan helpen aan dit soort stof of een adres weet waar we dit tegen een vriendschappelijk prijsje kunnen aankopen, horen wij het graag.

Dikke truiendag

Vergeten jullie dikke truiendag niet op woensdag 16 februari. Op die dag tellen we terug het aantal laagjes. De klas met de meeste laagjes wint! Zet dus maar allemaal jullie beste beentje voor.


Bezoekje aan IMOG

Eerst en vooral wil ik alle begeleidende (groot)ouders bedanken voor hun hulp. Dankzij hun hulp is alles vlot en veilig verlopen.

Jammergenoeg hebben we geen foto's van dit spannend en wel leerrijk bezoekje aan IMOG. Maar ik ben er zeker van dat jullie zoon of dochter wel iets zal weten te vertellen.

Vergeten jullie niet om de actualiteiten quiz in te vullen?

woensdag 9 februari 2011

De zwerfvuilactie met het derde en vierde leerjaar

In de ban van Joan Miro

Op vrijdagnamiddag gaan we verder met afval. Dan knutselen we met klein kosteloos materiaal. Zoals kroonkurkje, knopen, takjes, touwtjes, elastiekjes, kurk, ... We maken daarmee een abstract kunstwerk. Net zoals de kunstenaar Jona Miro.
Ben je al benieuwd? Dan geef ik al een tipje van de sluier...

maandag 7 februari 2011

Nieuwtjes

Morgen komt meester Bart langs in de voormiddag in ons klas. Hij zal de jongens en meisjes een voormiddag les geven. Dus even geen juffen, maar terug een meester.
Ik ben er zeker van dat jullie meester Bart heel goed zullen ontvangen!






startmoment afvalproject

Juf Rita is ziek

Ook juf Rita kon helaas niet ontsnappen aan de griep. Vandaag was juf Rita dus niet op school. Ikzelf nam de klas over in de voormiddag. Hoe lang we juf Rita moeten missen is nog niet zeker. Maar meer nieuws volgt later wel. 
We werkten verder aan de LVS toetsen. Die zijn nu helemaal afgewerkt. Oef!
Daarna lazen we de zelfgeschreven gedichten voor. Het waren stuk voor stuk pareltjes. Ik heb er heel erg van genoten!
Om de voormiddag af te sluiten werkten we nog verder aan hoofdrekenen.

Deze namiddag staat alles in teken van afval. We leerden het afvallied van Wiebe. Met alle kinderen van de school zongen we dit in de speelzaal deze voormiddag. We luisteren naar een verhaal over een engel in een soepjurk en maken een collage. 

De foto's volgen nog!

zondag 6 februari 2011

Het afvalproject

Morgen gaat het MOS project Afval van start. Iedereen zal maandag voormiddag na de speeltijd verzamelen in de speelzaal voor de officiële opening van het project.
Wat het zal worden?  .... Je zal toch moeten wachten tot morgen.

Noteer alvast in je agenda:
1. op dinsdagnamiddag gaan we op zwerfvuilactie . Vergeet dan wel niet je veiligheidsvestje mee te brengen.
2. op woensdag is er voor jullie geen school.
3. donderdagvoormiddag is er een toneelvoorstelling. Breng dan ook je veiligheidsvestje mee.


Een week vol met leuke, leerrijke uitstappen!




Nieuw op onze blog!

Vanaf vandaag starten we elke week met een actualiteitenquiz. In het hoekje actualiteit kan je telkens een nieuwe week aanklikken en de quiz online invullen. Op vrijdag zullen we de resultaten bekijken. 
Wie ook in de krant thuis, artikelen daarover terug kan vinden, mag die zeker meebrengen voor 'het actua-hoekje' in de klas.
Ik ben alvast erg benieuwd naar jullie reactie, artikelen en resultaten van jullie gemaakte quizzen.

woensdag 2 februari 2011

Technisch lezen

In kleine groepjes wordt er in 4 loa gewerkt aan technisch lezen. Elke week komt een ander accent aan bod.